Error WAN


Good evening,

after changing the Internet line and then IP, after changing the parameters of the old WAN now the Line navigates but very slowly.

If I connect the PC directly to the router it works perfectly.

If I connect the router to another firewall with the same configuration it works perfectly.

Any solution?

All Replies

  • Zyxel_CooldiaZyxel_Cooldia Zyxel Official Agent Posts: 604  mod

    Hi @neilos2015

    Can you try to ping to device gateway or google DNS 8.8.8.8 from ATP/USG, is it stable to access Internet from ATP/USG?

    Also, could you share more information about “slowly”? How did you test it? and what is your expected result and actual result.


    Go to “MAINTENANCE > Network Tool > PING IPv4”


  • # ping 8.8.8.8 -n -c 3 -I eth0 -c 30

    PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) from 217.59.184.154 eth0: 56(84) bytes of data.

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=1 ttl=53 time=23.8 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=2 ttl=53 time=23.6 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=3 ttl=53 time=23.9 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=4 ttl=53 time=24.1 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=5 ttl=53 time=23.9 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=7 ttl=53 time=23.7 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=8 ttl=53 time=23.6 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=9 ttl=53 time=23.8 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=10 ttl=53 time=24.2 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=11 ttl=53 time=23.7 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=12 ttl=53 time=24.1 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=13 ttl=53 time=23.6 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=14 ttl=53 time=23.9 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=15 ttl=53 time=23.9 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=16 ttl=53 time=24.0 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=17 ttl=53 time=23.6 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=18 ttl=53 time=23.9 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=19 ttl=53 time=23.9 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=20 ttl=53 time=24.0 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=21 ttl=53 time=23.8 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=22 ttl=53 time=23.6 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=23 ttl=53 time=23.6 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=24 ttl=53 time=23.6 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=25 ttl=53 time=24.1 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=26 ttl=53 time=23.8 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=27 ttl=53 time=23.7 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=28 ttl=53 time=23.9 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=29 ttl=53 time=23.8 ms

    64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=30 ttl=53 time=24.3 ms


    --- 8.8.8.8 ping statistics ---

    30 packets transmitted, 29 received, 3% packet loss, time 29040ms

    rtt min/avg/max/mdev = 23.607/23.891/24.349/0.213 ms

  • This is Now!



    This is how it should be

  • Zyxel_CooldiaZyxel_Cooldia Zyxel Official Agent Posts: 604  mod
    edited July 15, 2019 11:49AM

    Hi @neilos2015

    After we capture packets from device wan interface, we can see many dup ack, packets re transmit, TCP handshake fail in packets trace.

    Issue was gone by putting a switch between patch panel and USG. It is fine now.  

    It looks like there are some kind of interoperability between the patch panel and USG WAN. 

Sign In to comment.